מגזין

      איך לבחור מגש אירוח לכנס?

      מגשי אירוח בכנסים משרתים מטרה כפולה: הם מספקים אוכל טעים ויוצרים אווירה תורמת לאינטראקציה ומעורבות של המשתתפים. שלא כמו ארוחת ישיבה רשמיות, מגשי אירוח מציעים דרך גמישה ונגישה להגשת אוכל, המאפשרת למשתתפים ליהנות מכיבוד בקצב שלהם, לעתים קרובות תוך כדי המשך שיחות או מעבר בין מפגשים. מגש אירוח נכון יכול להעלות את האנרגיה של האירוע, לעודד השתתפות ולהשאיר רושם חיובי על האורחים.   במהלך המחקר נעזרנו באתר של מאפיית לחמים https://www.lehamim.co.il/menu-cat/%d7%9e%d7%92%d7%a9%d7%99-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%97/

      שיקולים מרכזיים בבחירת מגש אירוח

      אופי הכנס והציפיות של המשתתפים צריכים להיות נקודת המוצא בעת בחירה של מגש אירוח. לדוגמה, ועידה ארגונית עם התמקדות ברשתות ברמה גבוהה עשויה לדרוש מגשים אלגנטיים ומתוחכמים כגון מבחר גבינות מתעתע. לעומת זאת, אירוע מזדמן או יצירתי יותר עשוי להפיק תועלת ממגש בעל אופי בינלאומי כמו מנות אסיתיות, מזרח תיכוניות ואירופאיות. הבנת הטון של האירוע והדמוגרפיה של המשתתפים, אמורה לעזור בעת הבחירה של מהגשים.

      לצד אופי הכנס, קיים בימינו אופי קולינרי מגוון והעדפות שונות, החל מצמחוניים, טבעוניים, נטולי גלוטן או קרניבורים. העדפות ושיקולים אלו בתפריט של אורחי הכנס, אמור להנחות אותנו בעת הבחירה של מגשי אירוח לכנס. כי אפשרויות טבעוניות, ללא גלוטן או אפילו מנות כשרות, הן לא רק מתחשבות אלא הכרח בכדי שאורחי הכנס יוכלו גם לאכול. לכן חשוב יהיה לבחור תפריט שיוכל לכלול את העדפותיהם של כלל האורחים ולהציב אלטרנטיבות ראויות לכל העדפה באשר היא.

      גודל מנות וכמות

      כנסים בד"כ נמשכים לרוב שעות ארוכות ולפעמים אפילו ימים, כאשר המשתתפים זקוקה למזון על מנת לשמור אל ריכוז לאורך כל האירוע. בבחירת מגשי אירוח, קחו בחשבון שגודל המנות יהיה משמעותי מספיק כדי לספק אנרגיה, אבל כל כך גדול ועמוס כדי לא לגרום לעייפות. כמו כן, חשוב להעריך את כמות האוכל בהתבסס על מספר המשתתפים ולוח הזמנים של האירוע. עבודה עם קייטרינג מקצועי יכולה לעזור ביצירת איזון נכון ולהבטיח די אנרגיה לכלל המשתתפים.

      תזמון וזרימת האירוע

      העיתוי של שירות האוכל הוא גורם קריטי נוסף. מגשי אירוח צריכים להיות מעוצבים כך שישתלבו בצורה חלקה בזרימת הכנס. למפגשי בוקר, אפשרויות קלות יותר כמו פירות טריים ויוגורט או מאפים שעשויים להתאים, בעוד שאירועי אחר הצהריים או ערב עשויים לדרוש הצעות משמעותיות יותר כמו כריכים למיניהם, מנות בשר או מגשי אנטיפסטי. המפתח הוא לבחור מגשים המשלימים את השעה ביום ואת קצב האירוע, ומספקים מזון ואנרגיה מבלי להפריע לזרימה.

      Hi, I’m רביד